Nieuws

Blijf op de hoogte!

Haarlem, 12 maart 2019

Groenlicht voor het bundelen van krachten in Haarlem-Noord

Het College van Bestuur van Dunamare Onderwijsgroep is verheugd te kunnen melden dat afgelopen vrijdag de medezeggenschapsraden van de Paulus Mavo vmbo, Daaf Gelukschool en het Sterren College een positief advies hebben gegeven op het voorgenomen besluit om de krachten van de drie vmbo-scholen in Haarlem-Noord te bundelen.

Een en ander betekent dat de Paulus Mavo vmbo, Daaf Gelukschool en het Sterren College één sterke vmbo-school worden met een basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en de theoretische/gemengde leerweg. De hoofvestiging komt in het schoolgebouw aan het Badmintonpad (nu Sterren College). Daarnaast wordt een kleinschalige nevenvestiging gevestigd op een nader te bepalen locatie in Haarlem-Noord.

De komende periode gaan de schoolteams in nauwe samenwerking met de DMR-en het proces verder vormgeven. Ook leerlingenraden en ouders worden betrokken. Het doel is om met de nieuwe vmbo-school op 1 augustus 2020 te starten.

Waarom?
Een aantal samenhangende ontwikkelingen vanuit de scholen, het bestuur van Dunamare Onderwijsgroep en de overheid creëert de noodzaak en het momentum om het onderwijs- en ondersteuningsaanbod op de vmbo-scholen in Haarlem-Noord te verbeteren en helder te positioneren. Zo is er op een aantal scholen een gebrek aan keuze uit de beroepsgerichte profielen, er is een tekort aan plekken voor leerlingen met een ondersteuningsbehoefte die zich (tussentijds) aanmelden. Ook kunnen niet alle leerlingen met een vmbo-basisadvies terecht op een school met een sterke zorgstructuur en is er ruimtetekort op onder meer de Paulus Mavo vmbo.

Het beste samengebracht
De nieuwe school is een vmbo-school waarin het beste van de drie scholen bij elkaar wordt gebracht. Zo zal de huidige sterke ondersteuningsstructuur van de Paulus Mavo vmbo en van de Daaf Gelukschool leidend zijn bij de inrichting van de nieuwe ondersteuningsstructuur. De kennis en het (beroepsgerichte) vakmanschap op het Sterren College wordt leidend op het gebied van de beroepsgerichte vakken. Daarnaast biedt het Sterren College een brede keuze beroepsprofielen in een prachtig nieuw gebouw met goed geoutilleerde praktijklokalen voor het vmbo. Door de kennis, kwaliteiten en prachtige onderwijsresultaten van de drie scholen te behouden én te bundelen ontstaat er één krachtige nieuwe vmbo-school, met goed onderwijs, veel keuzemogelijkheden en een sterke ondersteuningsstructuur.

Onderwijs op maat en meer ruimte voor ondersteuning
Leerlingen van de Paulus Mavo vmbo en de Daaf Gelukschool kunnen straks in de bovenbouw uit meer beroepsprofielen kiezen dan alleen Economie en Ondernemen omdat het Sterren College al ruimte biedt aan vijf beroepsprofielen: Bouwen, Wonen en Interieur; Groen; Horeca, Bakkerij en Recreatie; Economie en Ondernemen; Zorg en Welzijn. De mogelijkheden voor het invoeren van een beroepsprofiel Dienstverlening en Producten worden onderzocht. Daarnaast is het gebouw aan het Badmintonpad van alle faciliteiten voorzien en leent het gebouw zich bij uitstek voor kleinschaligheid die zo kenmerkend is voor de Paulus Mavo vmbo en de Daaf Gelukschool. Door een verbouwing van het schoolgebouw aankomend schooljaar wordt dit zelfs nog verder versterkt. Door het ruimere aanbod aan beroepsgerichte programma’s, de goede ondersteuning en een grote hoeveelheid keuzevakken is het bovendien voor de leerlingen mogelijk om een groot deel van hun opleiding zelf samen te stellen, passend bij hun interesses en talenten.


Gewapend in witte pakken ondergingen wij vanmiddag de examenstunt.

En nu dan echt op naar het examen. Succes!!
... See MoreSee Less

Gewapend in witte pakken ondergingen wij vanmiddag de examenstunt.

En nu dan echt op naar het examen. Succes!!

Vandaag Taaldorp Duits voor klas 2. ... See MoreSee Less

Vandaag Taaldorp Duits voor klas 2.

 

Comment on Facebook

Anne Langelaan super toll!

Wat leuk zeg.

Een stuk in het Haarlems Dagblad van vandaag over het project maatschappijleer in klas 3. ... See MoreSee Less

Een stuk in het Haarlems Dagblad van vandaag over het project maatschappijleer in klas 3.

Taaldorp Engels klas 2 ... See MoreSee Less

Taaldorp Engels klas 2

 

Comment on Facebook

Haha dat petje van jeroen haha

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Gewapend in witte pakken ondergingen wij vanmiddag de examenstunt.

En nu dan echt op naar het examen. Succes!!
Vandaag Taaldorp Duits voor klas 2.
Een stuk in het Haarlems Dagblad van vandaag over het project maatschappijleer in klas 3.
Taaldorp Engels klas 2
Eigen rollen meenemen i.v.m. overmatig gebruik van toiletpapier??

1 april!
Donnie - Barki

Deze week is het de week van het geld. Klas 2 kreeg les van Kikid, die fantastische scènes over dit onderwerp speelden.
Zo vaak gebeurt het niet dat er bij ons een leerling 18 jaar wordt. Dus dat vieren we dan graag! 🎉
Een groep collega's heeft zich weer van zijn beste sportieve kant laten zien tijdens het jaarlijkse volleybaltoernooi. Wat een toppers!
Geregeld! Bedankt voor het meedenken.

Over 3 weken hebben wij een themaweek over het hart. In klas 2 gaan we dan weer hard aan de slag met reanimatie. We zoeken nog twee reanimatiepoppen. Heeft iemand er misschien één of twee te leen voor vrijdag 15 februari?